Wednesday, July 8, 2009

semalam,hari ini,seterusnya..



semalam aku rase hidup ni seronok sgt..
byk benda yg boleh di buat kalau kita hidup..
kalau dah mati,apa pun tak boleh buat..

hari ni aku sedar hidup ni susah sgt..
byk benda kite kena hadapi..
pahit maung,jerih perih yg datang buat aku rasa give up..

semalam aku rasa orang sekeliling amat penting dlm hidup aku..
dgn merekalah aku bergembira..
buat aktiviti yg menyeronokkan..

hari ni aku sedar orang sekeliling sume pn hampeh..
hanya mak ayah je yg betul2 bermakna dlm hidup..
wlwpun dtg berjuta kwn,teman mahupun shabat..
aku berani ckp yg semua pn hampeh..

semalam aku rasa aku ni baik,happy go lucky n boleh
hadapi sume cabaran yg dtg...
wlwpun byk mslh aku maintain cool..
cuba utk tenang dlm hadapi apa jua keadaan..

hari ni aku sedar aku ni lemah yg amat..
tak berguna wlwpun sesen..
tak mampu buat apa2 pun..
hidup pun tak tenteram,penuh kecamuk..
tak de lg cool dlm diri..

semalam aku rasa aku ada segalanya..
kwn yg boleh aku percaya..
teman yg boleh bergantung harap..
sahabat yg boleh menumpang kasih..

hari ni aku sedar aku tak punya mereka semua..
semua pun tak boleh percaya,di harap n digantungi..
aku hanya ada aku..

semalam aku rasa aku ada dia untuk berkongsi
mendengar dan bersandar..
aku harap pada dia..

hari ni aku sedar dia tak pernah wujud..
hanya bayang2 yang aku cipta sendiri..
yg hilang di kala malam dan khayalan di kala siang..

semalam aku rasa keputusan aku adalah yg terbaik..
tak mugkin aku berpaling..
tak mugkin menoleh..
tak mungkin berpatah arah..

hari ni aku sedar keputusan tu perlu d tarik balik..
perlu memaling..
harus menoleh..
kena melangkah pergi..

semalam aku rasa aku bersedia hadapi suka duka..
lakukan pengorbanan tanpa ungkitan..
hidup utk diri sendiri dan org lain..

hari ni aku sedar aku lemah dari semua jenis aspek..
mental,fizikal segalanya..
mengungkit setiap apa yg terjadi..
hidup utk org lain dan bukan diri aku..

namun utk yg seterusnya..
aku adalah aku yg dulu..
yg tak punya apa2..
tak punya mereka,kamu mahupun dia..

utk yg seterusnya..
aku adalah aku yg dulu..
yg selalu mengharap..
dan dibiarkan tertiarap..

utk yg seterusnya..
aku adalah aku yang dulu..
menukar hala tuju hidup tanpa sebarang jaminan..
terarah ke destinasi yg belum tentu aku capai..

dan utk yg seterusnya..
aku adalah aku yang dulu..

to all my dearest person,aku dah tuka ke medic in unikl~

cukup ALLAH bagiku~

2 comments:

Anonymous said...

kan bagus kalo de sum1 tmpat tuk kite luah sgalenye..
ye btol,ALLAh adalah medium yg terbaik..

uhibbunurilahi said...

huhuhu..
lame x jenguk blog mu..

alhamdulillah
x sangke dpt gak yer rmcp tuh..
kn sy da ckp rtu, mesti dpt nye..hehehe
selalunye firasat sy btol..uhuk3
~bercakap melalui pglmn~
nway,tahniah3x!

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar