Saturday, January 1, 2011

suka tengok orang couple?


soo sweeeetttt auk auk!

innahu min sulaimaan wainnahu bismillahirrahmanirrahim

baik2 sebelum repekan malar hijau (evergreen) aku mulakan...meh2..aku nak ucapkan HAPPY NEW YEAR pada semua orang yang tengah baca benda alah ni....erk...jap2...i feel so stupid when im speak in english....
baik2...aku tukar,sebab aku bangga menjadi bangsa MELAYU ISLAM,so....aku nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2011 kepada semua yang tengah dok baca benda alah ni...(erk..cam sama je takde beza pun ucapannya)


apa2 ajelah najwa..oh sebelum tu aku taknak ulas pape pun pasal bola sepak kita yang hebat bak mentari yang gah d atas langit Ilahi...sebab dah banyak dok cerita pasal tu...
jadi aku nak mulakan repekan aku d tahun baru ni dengan sebaris dialog cliche..(wah vocab baru ni)
"eh..tengok couple tu sweet kan"

berderau darah aku dengar ayat tu sambil kepala lantas menoleh ke arah umat manusia yang d maksudkan...terlihat la sepasang couple dok sibuk berjalan2 beromantika de amour dan yang menarik perhatian adalah sebab pakai baju yang sama kaler...(takdelah menarik mane pun..saje nak bagi dramatis dan gramatis)
"uh aah..sweet gilol r..pewit"

kata aku sambil menjeruihkan mulut tanda aku sedang protes d dalam hati...'tengah buat maksiat tu d panggil sweet?'....

tapi fenomena seperti yang d atas tu banyak je aku boleh lihat kat tempat aku ni...kat tempat korang aku tak tau la pulak kan...dan kalau jalan2 tesco ke jusco ke malah uo sekalipun..tetap akan nampak merpati dua sejoli sedang memadu asmaradana dan bercanda ria!

hebat kan makhluk2 tersebut...mengalahkan orang yang dah kawen...tapi kalau makhluk2 tu dah kawen...tahniah la aku ucapkan sebab dapat kekalkan keromantisan anda selepas kawen...tapi kalau dah sekor2 muka makhluk yang aku tengok tengah bercanda ria sama ada d tesco jusco mahupun uo tu adalah muka budak baru belajar ambil galah tolong tunjukkan...memang berbulu la kan mata aku ni!

kalau korang nak kata pasangan couple yang tengah berjalan d hadapan korang tu sweet...maka aku nak korang bayangkan pulak kalau couple yang tengah berjalan tu adalah dari kaum kerabat korang...(mana nak tau teserempak ahli familiar korang tu kat tempat2 hot ke)

nak tahu sama ada korang hangin atau tak kalau tengok adek perempuan korang dok jalan2 dengan lelaki 'haram' mana tah...tengok abang korang jalan2 pegang tangan dengan aweks mane tah...tengok adek korang dok bergesel2 bahu dengan jantan liar mane tah...tengok mak korang dok jalan kepit dengan lelaki bermisai yang tah dari mane datang...(oh tak2..last example ni boleh d abaikan..astaghfirullah)

erm...maseh tak hangin lagi ke kalau tengok peristiwa2 d atas tu d hadapan korang? takpun mungkin akan ada rasa malu kalau korang sendiri yang tengah syiok2 memadu asmara dengan pasangan sehati berdansa korang tu tiba2 terserempak dengan mak bapak korang kat tasek titiwangsa tu...takpun terserempak dengan adik beradik korang yang tengah syiok usya korang dari jauh..kantoi tangan tengah meraba!

mesti akan ada rasa malu kan? malu sebab waktu tu tangan dok sebuk merayap menjalar bak pokok liar yang menjalar ke sana sini...malu sebab duit yang mak bapak bagi selama ni rupaya d habeskan tuk pasangan masing2...malu sebab rupa2 nya duit minyak nak pegi titiwangsa pun mak bapak yang bagi...
tapi maseh bangga bawak anak dara orang ke hulur hilir macam belangkas!

sebenarnya banyak je respon2 yang aku terima lebih kurang cenggini...

"sweetnya couple tu.."
"kau tengok tu...comel je diorang"
"wah...beshnya kalau aku dapat balak cam dia.."
"sweetnya dorang..muge kekal la sampai jinjang pelamin"
"tengoklah hadiah yang dia dapat..romantikla pakwe dia.."

m*****! kalau setakat hubungan haram tu yang korang dok sebuk sweet2 kan...kalau hubungan yang setan tengah bertepuk tangan tu yang korang pun sebok dok bertepuk tangan sebab suka...kalau hubungan yang boleh melahirkan anak yang tidak berdosa d bunuh d flush dan d buang d sungai tu yang korang banggakan..memang kecewa la aku...dan kecewa la aku! (ceh ulang 2 kali nak tunjukkan kecewa aku tu)

tapi aku tau..pe korang pedulik kalau aku kecewa kan...tak penting pun kekecewaan yang aku alami...tapi ingatlah,benda2 sweet yang kita semua dok agung2 kan tu lah yang menjadikan tertubuhnya sekolah perempuan mengandung yang pertama kat MALAYSIA ni...

ha..ni,lepas tahun baru ni..aku tak tahulah pulak berapa ramai anak haram yang akan berjaya d lahirkan oleh muda mudi yang korang sebuk pakat dok kata 'sweet sweet sweet couple'

benda besar terjadi d mulakan dengan benda kecik...berapa ramai lagi anak2 yang tak berdosa nak jadi mangsa kerakusan nafsu kuda muda mudi yang korang kata sweet tu?

sebelum nak jadi benda besar yakni lahirnya anak luar nikah ni mestila start dengan perkara yang paling basic...apa yang basic sangat tu..couple la kan...ok. mula2 couple...pastu bila dah lama sikit couple tu dah start pegang2...ringan2...bila dah lama sikit tangan tu dah tak reti duduk diam da..ada je tempat nak explore...bila dah tak tahu malu pegang sana sini...depan khalayak pun tak malu nak pegang sana sini..apetah lagi d belakang khalayak...kan?

maka terjadilah sebesar2 perkara yakni zina dan perkara lebih besar lagi akan menyusul..yakni lahirnya anak luar nikah...dan lebih2 besar lagi natijahnya...bunuh anak tu dengan membuang mencampak membungkus serta memflush dengan sesuka hati hitam korang tu...

nilah yang aku cakap..sebesar2 perkara bermula dengan sekecil2 perbuatan...pandang2...jeling2...kenal2...gayut2...mesej2...dating2...ringan2...raba2...dan akhirnya lu boleh pikir sendiri la ye....ALLAH~

benda2 macam ni la yang korang sebuk cakap sweet tu? ok...tak setuju dengan teori aku tu..maka ada yang membalas...
"ish..mana ada lah sampai nak zina2 semua tu..nak buat projek semua tu..tak mungkinlah..baik je aku tengok dorang tu...tak show off pun..jalan2 pun takde nak pegang2..biasa je"

walaweyh! cakap macam tak tau yang setan tu wujud dalam dunia ni...macam la setan tu akan puas hati kalau setakat tengok makhluk2 tu duduk jauh2..tak pegang2..tak ringan2..silap la kan kalau pikir camtu...setan tu tak kan pernah puas selagi kita semua ni tak terjerumus dalam neraka macam dia...sebab tu start dengan kecik baru jadi besar...nah! hamekla..bertabur anak luar nikah yang dah kena bunuh dengan mak bapak sendiri...
sweet sangatlah bunuh anak tu?

tanya lah diri sendiri dan jawab guna akal dan bukan nafsu sweet tu...sweet tak sweet...auw~
pikir2 kan la ye...
aku ni bukan baik sangat dan bukanlah jahat sangat(eceh)
sebab aku pun dok kadang2 rasa sweet gak tengok golongan2 haram ni..hampehkan aku?!
tapi takpe..cepat2 sedarkan aku kalau aku tersuka tengok benda2 maksiat ni k!

dah..itu je tuk post terbaru..jumpa d lain masa pulak ye...sweet kan aku ni?

notakaki:memang nak bagi paham keluarga sendiri tu memang susah..nway..selamat pengantin baru pada awak! orang pertama d batch yang kawen..haha! Alhamdulillah...layari bahtera dengan sikap prihatin dan hati2 ye..

cukup ALLAH bagiku~

16 comments:

Nurina Izzati said...

http://kalbumuslimah.blogspot.com/2010/02/apabila-ulama-syaikh-muhammad-bin.html

keyha azkiya said...

"soo sweeeetttt auk auk!" best best!

Syed Ahmad Fathi said...

Penulisan yang sangat bernas.

khaleeftunggal said...

nurina izzati:

awak punye ulasan pun besh..saya dah bace...^^, (thumbs up)
oh..n selamat berkenalan!

keyha azkiya:
yang tu besh ke?
auk auk???!! hehehe...
maceh..muge dapat berkongsi apa yang patut d kongsi..
"sampaikan ajaranku walaupun sepotong ayat"

fathi:
ow...alhamdulillah...da bace belog anda..menarik juge..ringkas tapi padat...

"pengajaran daripada penceritaan"

update belog ye~

atikah said...

eja cliche mcm ni la klishe haha

asrulhadi said...

mantap~ (^_^)

NK said...

haha best weyh...mmg kena kat batang hidung r..nice =)well done truskan repekan 'malar hijau' anda
p/s:prlulah wish slmt pngantin baru utk si 'dia' disini..hahaha najwa2

Anonymous said...

setan sgt kreatif..

khaleeftunggal said...

atikah:
aku eja camtu sbb tengok kat web ohbulan!..ngee~

asrulhadi:
anda jauh lagi mantap dari saya ok...
saya budak baru belajar ambil galah tolong tunjukkan...

NK:
tau la hidung kau mancung..tak perlu nak mention kat sini..hehe..
thanks2...ade mase singgah la lagi ye..
*aku nak jadi pengantin jugak..

cik anonym:
betul2..tepat sekali..sangat2 kreatif sampai kita pun kdg2 mati kutu nak lawan kekreatifan mereka2 makhluk laknatullah ni..

abIe haIkaL said...

suka..suka..suka..

khaleeftunggal said...

abie haikal:
suka pe? tengok orang kapel eh?
ngeee~
^^,

FiqRie Skeleton said...

penulisan yang mantap dan bermakna.. :)

khaleeftunggal said...

fiqrie:
terimakaseh! alhamdulillah..
muge ALLAH rahmati kita semua..

illa said...

tibe2 mlm nie rase sayu sgt...air mate nie x mampu tertahan..da byk dosa yg sy lakukan..xde tmpt nk mengadu..n pd siape patut sy mengadu..sejak akhir2 nie sy da byk sedar slh sy n ur blog help a lot..thnx dear

khaleeftunggal said...

illa:
alhamdulillah..Insyallah..same2 kite berubah pada yang lebey bek..
kerna ALLAH suka kan kebaikan..
pelan2 kayuh eh..

feel free to contact me..^^,
willing to share..willing to help

arina ahmad said...

maigak.. sweet gila couple tu. aku rasa aku sedaya upaya mnjauhkan diri aku dari berseorangan dengan lelaki dengan menetap di hutan. sekian~ kawan la dengan alam sekitar dari beriya2 kawan dengan lelaki walaupun dia sealim pakcik2 kat masjid. Astaghfirullah

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar