Saturday, February 26, 2011

maksiat d McD?


malu wok malu!

innahu min sulaimaan wainnahu bismillahirrahmanirrahim

aku sendiri tak percaya yang aku akan update belog ni lepas hampir sebulan d biar kosong tanpa entry...tapi Insyallah kali ni aku hadir dengan satu kisah benar yang baru berlaku depan mata aku tadi....

jam sekarang menunjukkan waktu 4:03 pagi...cuba tanya aku nape aku stay up tak tido lagi...
ce tanya ce tanya...~
jawapannya adalah sebab aku baru pulang study dari McD...woah!

bila da nak exam final ni barulah aku rajin stay up tak down2 dah...dan dekat McD jugaklah aku dan seorang kawan lagi d hidangkan dengan aksi baik punya daripada makhluk seagama dan sebangsa dengan aku..(baca: Islam Melayu)

malas nak bebel..meh aku citer kronologi kisah benar aku ni....kisah bilamana satu aksi yang agak panas dan suam2 kuku d hidangkan d depan mata..mujur kami berdua dah matang dari segi usia...kalau budak2 tengok ni..boleh rabun mata dan bertambah rabun!

lokasi:McD I**H
waktu: 2:00 pagi

........................................................................................................

A: awak..tukar tempat duduk dengan orang nak tak?
N: eh..nape pulak?
A:yela..dari tadi pas satu,satu pulak yang datang...
N:maksud awak?

**sambil memuncungkan mulut menunjuk ke arah meja belakang

N:nape dengan meja belakang...(sambil garu2 pale pura2 tak paham)
A:cubalah kalih tengok.....

**aku pun kalih dan terlihat ada pasangan melayu merpati dua sejoli tengok syiok duduk kat meja belakang

N:haa..nape dengan dorang..ade wat pape ke?
A:...........................(senyap palk die)

**aku pun kalih belakang lagi sekali dengan penuh hati2 takut orang ingat skodeng pulak kan dan nampak si wanita tengah melentokkan kepala 90 darjah ke atas bahu lelaki lantas cepat2 kalih ke depan balik

N:woah...dok manja2 nampak...
A:memang manja la...sampai da......da.....(wat mimik muka yang aku tak reti nak baca)
N:buat apa? cepatlah cakap...
A:sampai da...(sambil buat isyarat comolot...)

**berdesup darah aku naik ke kepala lutut....

N:seyes eh?? awak nampak ke? peh..gile r...astaghfirullah...
A: ha la...orang nampak kot...yang laki dok k*ss mulut pompuan tu....
N:Ya ALLAH..tempat public kot...adeh....
A:dorang dah termalu dah tu...
N:sebab apa?
A:sebab dorang nampak yang saya ternampak tadi....
N:adeh!

**lepas detik tu..maki berdua dah tak senang duduk...cubalah jugak berdehem bagi hint kat dorang...tapi lepas beberapa ketika tu...

A:awak..pandang belakang wak..cepat cepat...pandang je...
N: ha..nak kena pandang ke?
A: pandang la..aish..cepat lah...(marah pulak dia kat aku...)

**dan aku pun toleh la sikit kat belakang...tengok2..memang tengak berasmaradana tanpa rasa malu dan segan silu dengan pakcik2 India yang dok kat meja sebelah dorang...apa aksinya tak perlu aku gtau...
tapi zuuup! terus dari parasympathetic kepada sympatehetic..daripada darah mengalir dengan tenang bertukar laju..jantung aku pam darah seolah2 aku baru lari marathon wakil Malaysia...daripada mengantuk terus segar....dan aku dapat rasa badan aku sedikit gigil...

malu terkejut kaku dan kelu dengan aksi porno sebentar tadi...

mungkin cam hiperbola..tapi bagi kanak2 matang cam kami memang aksi tu sangat peh!

N: Ya ALLAH...(terus aku paling muka..tanda jijik dan geli)
A:tula awak..orang suh tengok cepat tadi takmau...
N:saya takut nak tengok....
A:saya ni..dari tadi lagi dok tengok dorang dok buat macam2....
N:tak leh jadi ni..kena cakap gak ni...tempat public kot...
A: jum pi jumpa orang McD...

**dan kami berdua pun melangkah kaki ke kaunter sambil pasangan haram tadi dok pura2 tidur..mungkin perasan yang dorang dah terkantoi..sampai je kat kaunter depan tu...

A: tolong panggil manager sat..(pekat tol loghat penang dia ni)
M:ha..ade ape ye? (muka cuak..mestilah pelik nak jumpa manager terus kan...)
A:nak mintak tolong sikit eh..kat belakang tu ada couple tak senonoh sikit la...mintak tolong tegur eh...

**aku sekadar memerhati mendengar dan mengganguk...dan manager tu pun berlalu tanda paham sambil cakap2 dengan anak buah dia...kami pun tak balik kat tempat duduk tu..dok pusing2 dulu...pastu jumpa abang McD tu pulak dia kata...

McD:yang mana satu?
N: tu yang kat belakang tu...
McD: dorang tengah tidur tu...
N: ha la..pura2 tidur..satg dok sondol2....g la cakap kat dia...

**abang McD tu pun g ke arah pasangan haram tu..tapi 2 3 langkah dia patah balik...

McD:awak g lah..awak pompuan..saya segan...
N:la....segan pe plak..tu yang jumpa manager suh tegur tu...
McD:ish...saya seganla..awak pompuan...g lah..saya banyak keja ni...
N:saya pulak kena g tegur..abang g je la...(sambil aku tak puas ati dengan abang tu)
McD:awak g lah...saya segan..banyak kerja ni...
N: yela2...(tanda aku malas dah nak dengar alasan dia...tapi aku tau dia taktau nak tegur camne..takpelah abang McD....timekaseh sebab sudi dengar aduan kami...)

**pastu..kami pun g lah duduk kat tempat asal tu balik..tengok pasangan haram tu dok sondol2 lagi..kawan aku pun dok ketuk meja dorang sambil jalan terus kat meja kitorang...

dan selang beberapa minit manager datang..cakap2 sikit kat dorang pastu blah...tak tahulah manager ckapa ape kat pasangan tu...aku dan kawan aku sorang ni pun dah takleh fokus sangat dah...sebab aku akui aku maseh ketaq lutut lagi..darah maseh berderau lagi..lepas insiden 18SX tu...


A:takpe..kite duk je sini dulu..tengok camne..selagi dorang tak balik..kita takyah balik...
N:boleh2..saya setuju...tapi tetap rasa tak puas hati sebab macam lepaskan batuk d tangga je bila buat aduan...
A:ish..saya pun..tapi takpe..kite dok je dulu..tengok pe jadi...kalau jadi lagi..biar saya sendiri g cakap dengan dorang..
N:seyes eh? berani tol awak..bagus gile...(dalam hati aku bangga dengan keberanian dia)

**dan kami pun sambung study dengan ada jugaklah sekali dua dok pasang telinga pe yang dorang dok bualkan..ha..yang tu pun mual gak nk bagitahu..toksahlah aku cite ye...sambil belajar dengar mereka dok ketawa riang bak anak kecil yang d beri permainan jojo ataupun dingdang....
dan kadang2 kami kalih belakang dok tengok masing2 duk tersengguk tidur...

A: apa yang dorang buat..tidur kat McD..takde umah ke? dah pukul 3 lbey kot...
N:dah hal tak setel lagi...mane bole balik...
A:ish...dok bawa anak dara orang 2 3 pagi...tak malu ke..yang pompuan pun..dok lentok2 kepala la pulak...
N:ha tulah...kalau jadi pape tengah jalan satg..sapa nak jawab...adoi...

**sambil dorang dok masih bergelak ketawa...kawan aku amek sekeping tisu..tulis notis ringkas tuk pasangan kat maja belakang aku tu...

N:awak nak bagi kat dorang ke?
A:yup...

**dan lepas beberapa detik...waktu pun dah nak pukul 4pagi...kami pun bercadang tuk pulang...tak sanggup nak tunggu pasangan haram yang tengah tidur kat meja belakang tu...

N:awak nak letak je ke nota tu atau nak bagi terus?
A:bagi teruslah..cakap kat dia..
N:ow ok...bagus awak ni...(aku bangga sekali lagi..Alhamdulillah)

**kami pun pergi ke meja belakang dan ketuk meja tuk bagi short note tu kat pompuan tu...sambil mamai2 dia pun amek..dan mamat tu pun mamai gak..tengok je...sebelum nak melangkah keluar tu terserempak dengan abang McD yang dok segan2 tadi

McD: apa yang dorang buat tak balik lagi..tidur je dari tadi..
N:tak tau..abang g lah tanya..

**dari luar McD kami nampak si perempuan dok bace short note tu pastu hulur kat lelaki tu...then si lelaki tu tak puas hati la pulak..die tersenyum sinis sambil tunjukkan balik nota tu kat kitorang..kitorang senyum je sambil angkat tangan..
memang muka lelaki tu tak puas hati...dia cuba nak berlagak macho depan si perempuan dengan cara tempek kertas tisu tu kat dinding..kami hanya tersenyum lantas berlalu pergi sambil mengangkat tangan tanda hormat sesama manusia....dengan secebis doa agar sempat bertaubat sebelum masing2 ke liang lahad

..........................................................................

dan Alhamdulillah sekarang dah sampai umah dah..dengan harapan pasangan tu akan ada kesedaran sivik la sikit..tak malu kat Tuhan..malu lah kat manusia yang memabnajiri McD tu...walaupun muka masing2 tak hensem dan tak lawa..tapi tu tak penting..yang penting hati mau jaga selalu maa...

tapi kalau muka tak lawa..hati pun tak lawa...memang takguna satu sen la kan...Insyallah..sama2 kita cuba banteras maksiat yang jelas terang tang tang depan mata...sampai bila nak guna hati kan..umur dah 21 tahun...guna hati lagi...aish~

dan aku bangga dengan kawan aku..sebab dia yang berani stand up tuk cegah benda2 ni..Alhamdulillah...i learn from u my fren!
ow ye..nak tau pe yang short note yang kawan aku tulis tu? ringkas je...tak kasar langsung bagi aku...

"salam..maaflah kalau nak tegur sikit ni..tapi harap behave sikit ye kat tempat awam ni..tak manis orang lain tengok..kita ni Melayu Islam..kenalah jaga...harap maklum"


notakaki:doakan kami semua lulus final exam ari isnin ni...28-3/4..muge berkat ilmu yang kami belajar...dan mugekami semua lulus dunia dan juga lulus kat akhirat nanti...


cukup ALLAH bagiku~

9 comments:

mimie mat rani said...

=))..
ntah nape rasa sayu baca post ni..

Khapeace Khalead said...

As Salam, come, visit and follow my new blog: .

http://freewallpaperbyfkphotography.blogspot.com
contains Islamic Wallpaper using my own photo

and

http://fkphotography-kk.blogspot.com/
Its all about my passion toward photography

TQVM, Have a nice day :) Wasalam

umatMuhammad said...

all the best for your becoming exam..for the sake of ummah.
insyaAllah.

missmjjeje said...

manusia zaman sekarang~~~~
xtau nk salahkan sapa
perempuan ke sbb xtau jaga diri?lelaki ke sbb duk ayat perempuan?mak ayah ke sbb xtau jaga anak?
tp yg pasti, kalau kita pegang pada agama,xkan jadi mende ni
~~~
and org tu(dlm citer tu),spatutnyer at least ad rasa meremang bulu roma sket bila ad org nasihat ke arah kebaikan~~
thanks~~~

Syed Ahmad Fathi said...

bagus bagus.
kalau ramai org camni
berani stand up dan cegah kan elok.

khaleeftunggal said...

mimie:aku pun rase sayu syahdu..huhu..bila tengok anak Melayu yang melayu..

khapeace:insyallah...thanks ^^

umatmuhammad:terimakaseh..muge ALLAH bantu...huhu..

missmjeje:bila hati manusia bukan kita yang pegang..maka berdoalah pada Dia. yang Maha Memegang hati...

syed:
Insyallah..sama2 usaha tuk bergerak lebih maju lenkali...^^

dr. LayyinulhArir~ said...

mantap alhamdulillah! =)

Anonymous said...

Boikot McD kay.

illa said...

how did u know my blog?..

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar