Friday, November 20, 2009

only for 90's baby

bagi korang yang lahir pada tahun 1990-an, gambar-gambar berikut pasti akan mengimbau kembali zaman kanak-kanak yang penuh keseronokkan.

itupun kalau korang membesar bukan sebagai anak orang datuk datin lah. kalau main piano, biola etc tu lain cerita.

apapun masa kecil memang seronok. takde ape nak difikirkan. main, main dan main. makan minum semua tanggung.


lagi..

Bak kata Josh Lim founder Advertlets di Twitter, cerita Doraemon (alih bahasa) ni banyak membantu dia dan kanak-kanak berbangsa cina lain untuk bertutur di dalam bahasa melayu.

Update: Dash Yonkuro
Dash Yonkuro

dan lain-lainnya?

polis sentri, galahpanjang, batu seremban, congkak, gasing, konda kondi, main cop tiang, gulu-gula 20 sen yang ada cincin tu, gula-gula warna warni 10 sen dapat 5 biji, ais krim pop yang boleh patah dua tu dan macam-macam lagi. rindu kan zaman kanak-kanak kita?

memang sekali je akan muncul dalam kehidupan.

oleh itu kalau kita dah ada anak, biarlah mereka lalui zaman kanak-kanak mereka dengan gembira seperti kanak-kanak lain (asalkan berbatas).

notakaki:memang sume pun berkaitan dengan diri aku tym kecik2 dlu,peh memang rindu dengan itu semu..korang pulak mcm mane?




cukup ALLAH bagiku~

4 comments:

fareha azhar said...

best2..!!!

khaleeftunggal said...

haha..besh en..
kenangan tym kosik2 dolu..

saiful islam said...

amik kat oh tdak ! erk..??
hahaha..
mmg best..
ske3!!

khaleeftunggal said...

peh,ko pn bce ohtidak eh..
ohartis pn ko bce gak r..haha..

we,nnt org ingt saifulislam yg kumen belog aku ni..haha

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar