Monday, January 11, 2010

SESERIANS! Lets Rejuvenate Ourselves [SeLeRo]


credits to kak mimi a.ka. pengarah program SeLeRo!

innahuminsulaimaanawainnahu bismillairrahmanirrahim..
(entry ini tiade ape yang menarik!)

syukur alhamdulillah..selesai menjalankan tugas sebagai feci tuk program yang berkenaan..
walaupun aku dalam kondisi yang berpura2 busy..insyallah segalanya akan cuba hanya untuk bersandarkan pada Yang Maha Esa..

program yang berlangsung tak sampai 2hari tu sangatlah memenatkan kudrat wanita aku..(yeke?)
peluang tuk kembali ke sekolah tercinta pastinya tak kan d sia2 kan begitu saja..
objektifnya hanya satu,untuk naikkan semangat adek2 junior dalam study d samping memberi inspirasi mengenai erti kejayaan yang sebenar..
(wah..ayat aku sangat matang!)

sungguh aku sangat seronok menjalani program SeLeRo! ni..wuhuuu~
dapat berjumpa dengan seniors n juniors..merapatkan ikatan ukhwah yang baru terjalin..
ah,poyo saje ayat aku d atas..

masa yang terhad cuba d isikan dengan aktiviti yang bermanfaat..(mungkin?)
sambil d selitkan dengan beberapa games tuk elakkan juniors buhsan..

bermula dengan sesi perkenalkan diri..(icebreking kot)
dan slot mari menangis..(haha..jahat tol aku)
semuanya berjalan dengan lancar..(mungkin sbb aku pen.pengarah prog..uh,sungguh aku menipu saje)
SESERI dah banyak berubah..sangat banyak prubahan yang dah berlaku dalam sekolah yang sangat2 mengajar aku apa itu hidup!
kembalinya kami,para ALUMNI sekolah bagi mewujudkan semula SESERI yang sebenar..
(cewah!)

berkongsi pengalaman dengan juniors..
berkongsi ilmu,pengetahuan,cerita dan segala2 yang termampu untuk naikkan semangat mereka..

ow ye,sesi yang paling mengharukan aku bila melihatkan presentation para seniors tentang kehidupan mereka d alam universiti..
peh,sangat bangga dan cemburu..
bila berpeluang tengok negara orang,menimba ilmu d negara asing..
ah,tibe2 rase kerdil je diri ini..seyes..mahu saje air mate menitis terharu..
uhuk3~

lain orang,lain cara hidupnya,lain situasinya,lain pengalamannya..
aku patut ukirkan kenangan dan cerita yang serupa dengan mereka mengikut acuan dan jejak yang aku sendiri titipkan..(peh,ayat aku sangat tinggi kali ni!)

setiap orang ada jejak yang tersendiri..mereka menyedarkan aku akan semua itu..
nasib peluang pengalaman dan rezeki setiap orang berbeza..
aku juga mahu mengukirkan cerita dan jejak yang manis sepanjang masa yang d lalui..

insyallah..tiada yang sia2 kerna ALLAH itu Maha Adil..(kate2 kak mimi)
cerita aku dan mereka jauh berbeza namun pengakhiran kami semua tetap sama..

dan bila saat tuk aku tinggalkan SESERI dan kembali ke IPOH..
uh,berat pulak hati ni..(sob3)
sedih nak tinggalkan juniors(cewah..sah2 aku menipo!)
sedih nak tinggalkan seniors(lagilah aku menipo!)

walaupun baru berjumpa dan bekerjasama tuk pertama kali,namun pengalaman itu sangat berharga..
sangat2 berterima kasih kepada Nur Syamimi Mohamad Napis..(bangge lak kak mimi!)
sebab sudi curahkan segala penat lelah tuk jayakan program ni..
tak sangka kak mimi ni kelakar dan garang orangnya..(suke mejerit2)
suka ketawa tapi tak suka tengok aku ketawa..
kadang2 akak akan buat saya stress bila tiba2 tinggikan suara..
ow,sungguh saya tak paham kenapa..
akak telah bagi inspirasi pada saya..(wuhuuu!)

n nice to know kak fazmira,kak husna..korang memang superb r!
haha..seniors yang sempoi dan cool(uh,adekah aku membodek?)
muge akan selalu keep in touch..
seyes saya sayang anda semua..(peh,ayat bunuh diri ni!)

tak suke la kenal orang baru..baru kenal,dah nak berpisah..sedih je..

a'ah..betul tu..

haha..hidup mesti d teruskan walau apa pun, dengan rencah sendiri..insyallah..
muge berjumpa lagi 1hari nanti..
muga semua ni hanya kernaNya..




notakaki:klon si dia telah ku jumpa,cara jalan dan segalnay sangat serupa..kelakar la idop ni..takpe,,aku tunggu je dengan penuh setia..ALLAh itu adil! pada yang tak pegi rugi gle gua cakap same lu orang.,.,.ee..sile tengok gmba di FB ye..

cukup ALLAH bagiku~

14 comments:

miminapis comel sangat, lagi muda! :D said...

assalamualaikum najwa,

miminapis likes this~! ;)

fareha azhar said...

bestnye..kak husna pn de??

Nurasyikin said...

assalamualaikum..
kak syikin pun likes this!haha

khaleeftunggal said...

k.mimi:
uh,silelah berpijak d bumi nyate ye..

fareha:
yup2..tula,sape suh xdtg..

kak syikin:
ow maceh2..

Anonymous said...

haha...mimi!!! najwa ckp ko suke menjerit~~~

miminapis comel sangat, lagi muda! :D said...

anonymous~ siapakah diri mu?

mana ada lah.
'menjerit' tu bukan saja2. utk protection! sungguh! tak tipu~

sebab mereka2 ni nakal! sangat-sangat! ada ke patut nak baling belon berisi air pada diri ku? dah la tak bawa baju banyak~

maka, disitulah kepentingan menjerit. bukan menjerit apa pun. cuma tinggikan suara je. :D

khaleeftunggal said...

cek anonym:
haha..betul2..suke mnjerit sesuke ati tnpe mengire mase dan waktu!

kak miminapis yang perasan comel sangat dan muda:
eceh,xde nakal punla..bile lagi nk berbasah2 bsahan??

bukan selalu pun..nnt da blek nz baru la akk rindu kitorg..

haha..akk ni klaka la..
nice to noe all of u..

ow,jgn rindu gelak tawe kite ye..
wuhuuu~

husnatajri yg lg comel dr miminapis yg perasan tu~!:D said...

fareha: haah..k.husna dtg..igtkan fareha dtg..huhu.kamu rugi la xdtg..hehe:D

memek n fazmira: setelah sekian lama, gembira dpt jumpe korang blk!seriusly!:D

adik2 ku syg, najwa yang sengal n nabilah yg ska tdo..haha!: gembira juge dpt jumpe korang..utk kali kedua kot kite jumpe..tp dis time kite bleh knal satu same lain kan?ececeh ayat..hehe

hazirah: gembira dpt bertemu semula juge..huhu

syikin: hang rugi xdtg~!!huhu..sila join aktiviti lepas ni ye :D

CaHaya said...

husna yg perasan comel:
lepas ni husna lak jd organizer ke?
kak wani on jek. lalala~

najwa:
kak wani likes dis jugak. =)

kak wani nak gambar~~~~~~

husna yg mmg comel said...

k.wani:
haha..berat tgungjwb tu..tp kalo ade yg membantu, insyaAllah boleh jek..huhu

ratthdean said...

walopn sye xpegi... sye tau perasaan jumpe n berpisah. n sye nk ckp ni sye jeles sbb xpegi join.haha.i am so menyesal.

k.mimi: dont u miss me?
coz i miss u...kui3

najwa: spe klon sape?

khaleeftunggal said...

haha..meriah gle kot!

k,husna:ye2..sayang akk kembali..insyallah lillahita'ala..

jgn pcaye ckp kak mimi yg kate kite xmatang..kite da ckup matang da ni..kot..
hehe..
nk wt prog lg?sy sedie mbntu..wuhuu!

k.wani:
nk gmba?leh bg kt skype..lg sennag compare tu ym n emel..

k.kaer:
xjmpe pn akk kt kolej..igt nk cte pnglman menarik ni..
owmyg klon tu xde sape pn..hehe

miminapis comel sangat, lagi muda! :D said...

assalamualaikum,

husna: haha. mana boleh! diri ku juga yang paling comel. :P

ratthdean: kena fikir 2 3 kali utk jawab soalan tu. hahahha~ ya Allah. terasa macam jahat plak. -_-"

khaleeftunggal: hua hua hua. mcm tu ke gaya nya awak tu matang? haha. tolong lah~ :P

AreDa said...

wah...bagos la program ni membuat kan senior junior lagi kenal rapat kan...hehe....nway, kalo buat lagi next time and aku de masa..nk join jugak korg!!!heee~~

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar