Saturday, January 2, 2010

batwomen?

muzik latar: gemuruh-faizal tahir
mood: emo


saye tak gune photoshop okeh!

innahuminsulaimaanawainnahu bismillahirrahmanirrahim..

okeh,entry pertama aku d kala menjangkau tahun 2010..
tiade ape,sekadar entry khas tuk geng-kipas-susah-mati aku selamanya!
(dan kalo tak nak teruskan bacaan pun takpe!)

d saat mahu meninggalkan rumah dan pulang ke ipoh..tanah terchentaku~
dan memandangkan mereka semua akan fly(kecuali aku n wawa)
tuk teruskan pembelajaran,maka hati aku terbukak tuk buat entry khas tuk mereka..
tak nak banyak cakap..mari berkenalan dengan mereka yang telah banyak membantu mengajar menemani dan bersama aku,insyallah hingga ke akhirnya...
AMIN!


bermula dengan BUNGE..(jangan tanye kenape name die bunge!)
..catalyst dalam department biology..
..pelajar straight's As kat sekolah..
..paling selekeh antara semua..
..tapi bijaksana dan selalu ajar aku biology kt sekolah dulu..
..sekarang belajar d INTEC,A-LEVEL,MEDIC,JPA..
..insyallah akan fly ke MANIPAL,INDIA...

seterusnya ialah SEN..(jangan tanye name penuh beliau!)
..juge ahli department chemistry skolah dulu..(KOT)
..senang citer,chem bio n fizik sume pun die balun..
..ow ye,juge straight's As..
..paling pendek antara semua..
(tengok gambar pun tau kan?)
..suke tido tym stay up..(5minit!)
..dah habiskan AUSMAT dekat Taylors College,MEDIC,MARA..
..insyallah akan further study kat MONASH..


kemudian ialah WAWA..(addmath power,addmath jer!)
..ahli department addmath sEkolah dulu..
..sangat pandai addmath,genius math ialah wawalah!..
..paling suke makan antara semua..
belajar dekat UM,BIOMEDIC ENGINEERING MAJOR ____?JPA
(aku tak ingat)
..Insyallah akan habiskan degree d malaysia bersama2 aku..

next is DYLL..(atau lebih mesra sebagai BYLL)
...ketua department fizik kat sekolah dulu..(fewwiitt!)
..juge straight's A's..
..dah nama pun ketua fizik,mesti la pandai fizik!..
..paling cool antara semua..
..baru habis belajar d INTEC,ENGINEERING,JPA..
..dan akan fly ke New Zealand bulan dua nanti..

last but not least..FEEZA..(ataupun che rus)
..ow,die sangat genius dalam sejarah..
..suke stay up sampai tak tido langsung..
..sebab tu dapat straight's A's..
..paling selekeh juge antara semua..
(same dengan bunge!)
..istimewa dengan mata panda beliau..
..sekarang berada d RUSIA,MEDIC,JPA..

pendek kate,sume pun ade kelebihan masing2!
dan mereka semua ialah geng aku yang paling cool pernah aku ade..
syukur alhamdulillah aku d kurniakan mereka yang akan berada d sisi untuk menasihati..

walau masing2 dah jauh dan jumpa kawan baru,tapi mereka tetap d hati!
walaupun korang sume pelajar scholar dan aku hanya loan..(aku sedar diri ini tidak setaraf!)
aku tetap akan berusaha tuk sebaris dengan korang satu hari kelak!
aku akan belajar bersungguh2 sebab aku sebenarnye jeles dengan korang yang nak fly!
insyallah kita semua akan berjaya!
aku doakan kejayaan korang dunia dan akhirat..
dunia aku d SESERI yang kadangkala malap tu d sinari dengan kewujudan korang..

dan aku tahu,semakin hari..setiap orang dari kita akan ada hidup masing2..
tapi aku harap itu tak kan mengubah segala yang telah kita kongsi bersama..

jangan lupa kenangan sen nangis golek2 sebab tak dapat makan karipap kat DM..
jangan lupa kenangan kita menari same2 tym senam aerobik setiap pagu ahad..(aku tau korang da lupe!)
jangan lupa kenangan kita bising dekat dalam DM..
jangan lupa kenangan kita makan KFC sama2 kat sentral..
jangan lupa kenangan kita stay up sama2 dekat BRASSI 2 walau selalu kena marah..
jangan lupa kenangan kita nyanyi lagu epi besday kat wawa tym nak SPM..
jangan lupa kenangan aku merajuk sebab korang makan kuih raya aku tanpa kebenaran..
jangan lupa kenangan kita belajar sama2 tym prep malam kat blok makmal..
dan paling penting,jangan lupa kenangan bunge nangis malam sebelum exam,yang menjadi penguat kepada ukhwah yang kita bina selama ni~
jangan lupa semua tentang kita!

insyallah,aku sayang korang keranaNya..
kalau tak sempat jumpa kat dunia yang fana ni..insyallah akan berjumpa di sana nanti..

notakaki:entry ni khas tuk dyll sebab dah nak fly..sen pun same..bunge pun same..tinggal aku dan wawa je kat cni..aku akn rindu korang sume! kalau rindu,tengoklah video BATWOMEN ye~

cukup ALLAH bagiku~

3 comments:

Dr Zahratul Jannah said...

sobsobsob..nangis aku bce..(dlm mimpi la). ktorg xkn lupe ko n wawa (kite sume msh berada d bumi bkn marikh. xgitu?)

wpon ak jarang kontek korg, xbmakne ak xrindu(eceh)
pembetulan: SANGAT jarang. <5 dlm sthn


ak BUNGE...
xpnh lupe korg celebrate besday ak,
xpnh lupe kebisingan kte yg xkira tmpt(lbh2 lg najwa n wawa)
xpnh lupe lgu gemuruh tu
xpnh lupe cre korg gelakkan ak..(mentg2 ak lampi siket)
xpnh lupe cre korg pggl ak BUNGE
xpnh lupe keseronokan stayup sme2(wpon bkn nye study sgt..haha)
xpnh lupe karenah2 korg yg lucu+bungukz+memalukan tu (aku=ayu)
xpnh lupe NAJWA yg suke belasah ak(aku slaloo dibuli)

BATWOMEN la kwn2 ak yg PALING rapat dlm hidup ak

kalo blh, ak xnk lupe 1 pon kenangan kte bersama(tp apekan dayo eden, NENEK jugo nant jadinyo..HAHA)

*notatangan:ak dak JPA la

fareha azhar said...

jangan lupa kenangan kita stay up sama2 dekat BRASSI 2 walau selalu kena marah..

XDD

najwa said...

bunge:haha..poyo la ko nk ayu2..nway,aku da betulkn MARA ko tu k..sory2..hehe~
ha,taupun jrg kontek..kalo ikut ati nk majuk je dgn ko ni..

we,aku blasah ko sbb aku syg ko tu..haha..makin kuat aku pukul,makin syg la tu..haha..

mcm la xtau..halal la pukul2 manje aku tu..

fareha:
ko ahli brassi 2 eh..sory la slalu buat mslh kt korg..huhu..

Followers

Total Pageviews

Islamic Calendar